Artikler

Har du et aksjeselskap som skal vokse kan det være lurt å etablere et holdingselskap, altså et selskap som eier aksjeselskapet ditt. Det fører til mer skattefleksibilitet og lavere risiko for deg.

Artikler

Hvis dere er i stand til å føre et korrekt regnskap selv, trenger dere ikke å sette ut regnskapsføringen til et regnskapsbyrå.

Artikler

Dette er minstekravene for å starte et AS:

Artikler

Når firmaet vokser skal det ikke så mye til før det ikke lenger er fritatt fra kravet om revisjonsplikt. Her ser vi på vilkårene, og når du i praksis må skaffe deg en revisor.

Artikler

Både privatpersoner og selskap som eier aksjer får aksjeoppgave fra myndighetene hvert år. Du må sjekke at den stemmer.

Artikler

Aksjeselskap kan få skattefradrag på de aller fleste varer og tjenester de kjøper. Vi ser på fradragsreglene som gjelder for de vanligste kostnadene i et AS.

Artikler

Norske aksjeselskap må minst én gang i året informere myndighetene om kapital og eierskap i firmaet. Aksjonærregisteroppgaven kan leveres når som helst, men senest den 31. januar det påfølgende året. 

Artikler

Du har kanskje hørt eller lest om hylleselskap, men ikke skjønt helt hva det er eller hvem det er for? Hylleselskap er en mulighet når du skal starte bedrift som vi forklarer nærmere i denne artikkelen. 

Artikler

Hva må du tenke på når du skal ansette noen i et AS? Vi går gjennom fremgangsmåter, rapporteringsplikter og kostnader forbundet med ansettelser.

Artikler

Aksjeselskap er en av de mest populære foretaksformene i Norge, og gir deg fordeler på mange områder. Dette er fire gode grunner til at du bør velge aksjeselskap.

94,5 % av kundene våre sier at de ville anbefalt å starte AS gjennom Starte-AS.no