Regnskap

Skattemelding, næringsoppgave, årsregnskap og avslutning av regnskapsåret utgjør det som kalles årsoppgjør for aksjeselskap. Vi ser nærmere på årsoppgjør og hva selskapet ditt må gjøre.

Drift av AS

Selv om aksjeloven har strenge regler for hvordan et AS skal styres og drives, er det likevel til en viss grad opp til eierne hvordan de vil gjøre det.

Drift av AS

Generalforsamlingen er aksjeselskapets øverste myndighet. Her møtes alle aksjonærene (eierne) for å ta overordnede avgjørelser for selskapets fremtidige virksomhet.

Starte firma

Aksjeselskap (AS) er den mest brukte selskapsformen i Norge. Mer enn halvparten av alle norske bedrifter er aksjeselskap, og trenden er stigende.

Skal du starte AS?

Vi har samlet alt du trenger å vite i en og samme artikkel om hvordan starte og drive ditt eget AS.

Starte firma

Planer om å starte et holdingselskap? I denne artikkelen finner du alt du trenger å vite før og etter oppstart.  

Lønn og ansatte

Når du arbeider i aksjeselskapet ditt kan du velge å ta ut lønn eller utbytte – eller du kan la alt overskudd stå i bedriften. Vi ser på hva dette har å si for skatten din.

Likviditet

Å kunne betale for seg er viktig, likviditet beskriver evnen selskapet ditt har for å kunne betale for seg. La oss se nærmere på likviditet i aksjeselskap.

Fakturering

Det er ganske rett frem å lage en faktura i et fakturaprogram. Men visste du at det finnes flere valg som gjør det kjappere og enklere med fakturering for både selskapet ditt og kunden din?  

Lønn og ansatte

Alle aksjeselskap med ansatte må kjøre lønn. I tillegg må de sende a-melding, spare pensjon og betale arbeidsgiveravgift. Vi går gjennom hva selskap med ansatte må huske på.

Fakturering

Å sende faktura er den vanligste måten for en bedrift å få betalt for arbeidet sitt på. Her er tipsene aksjeselskap bør tenke på før de skal fakturere.

94,5 % av kundene våre sier at de ville anbefalt å starte AS gjennom Starte-AS.no

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev