Elisabeth Ulla Uksnøy

To begrep som ofte blandes er nettbank og nettbedrift. Vi tar en nærmere titt på hva forskjellen er. 

Nettbank betyr i grunn bare bank på nett. De aller fleste benytter seg av nettbank i dag for å ha tilgang til kontoer, lån og forsikringer. Nettbank er i utgangspunktet bank på nett for privatpersoner. 

Hvorfor ha nettbedrift?

Nettbedrift er i bunn og grunn en nettbank for bedrifter. Det er en betalt tjeneste i banken som gir bedriften bankkonto og mulighet til å, for eksempel, koble banken til regnskapet med en bankintegrasjon

Bankintegrasjonen lar deg betale regninger fra regnskapssystemet, slik at du bruker mindre tid på administrasjon og innlogginger. Det gjør også regnskapsføringen mer sømløs, og gir deg bedre oversikt.

De fleste bedrifter har nytte av å ha nettbedrift. Du får bedre kontroll over pengene, flere muligheter til å tilpasse betalinger og ikke minst kan flere i bedriften få tilgang til bankkontoen. Med nettbedrift kan du administrere tilganger til flere personer i bedriften, slik at, for eksempel, både regnskapsfører, økonomisjef og daglig leder har tilgang.  

Noen banker tilbyr bedrifter å bruke den private løsningen, men da mister du disse fordelene. Det er derfor anbefalt å ha nettbedrift hvis du har et aktivt firma. 

Lag og organisasjoner kan også ha nettbedrift, og i de aller fleste tilfeller er det også anbefalt fordi det er lettere å administrere tilganger for flere personer i organisasjonen.

Bankintegrasjon i regnskapsprogrammet

De aller fleste aksjeselskap ønsker å ha banken koblet til regnskapsprogrammet. Du slipper å logge inn i nettbanken, og kan enkelt betale regningene fra regnskapssystemet. 

I Conta kan du koble regnskapet opp med de fleste bankene i Norge
Velger du å starte aksjeselskap med bankkonto og nettbedrift gjennom Starte-AS.no, kan du også bruke bankintegrasjonen i Conta. Når du har aktivert bankintegrasjon, kan du betale regninger direkte fra regnskapsprogrammet!

Start aksjeselskap

94,5 % av kundene våre sier at de ville anbefalt å starte AS gjennom Starte-AS.no

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Nyhet! Kjøp et hylleselskap og få et ferdig AS på 24 timer!