Marte Vasbotten

Når du skal starte et aksjeselskap må du ha et stiftelsesdokument. Vi forklarer hva et slikt dokument må inneholde. 

For å starte et AS må du sende inn et stiftelsesdokument. Et stiftelsesdokument er en protokoll fra stiftelsesmøtet, og skal blant annet inneholde informasjon om hvem som eier aksjer, hvor selskapet holder til og hva selskapet skal drive med. Dokumentet skal signeres av de som har aksjer i selskapet og starter opp bedriften. 

Dette dokumentet er noe av det første du må sette når du skal starte et selskap. Mange banker krever å se et stiftelsesdokument før du kan sette inn aksjekapital på bedriftskontoen. 

Hvis du ønsker det kan lage et stiftelsesdokument selv eller laste ned en mal og fylle ut og sende inn til banken og Altinn. Du kan også sende informasjon inn til en tjeneste slik som Starte-AS.no som registrer selskapet for deg.

Se hvor enkelt det er å starte AS her:

Opprett et aksjeselskap →

Registrer deg på Starte-AS og få stiftelsesdokument ferdig utfylt 

Registrer selskapet på Starte-AS.no ved å fylle ut registreringsskjema, og vi tar oss av jobben med å opprette stiftelsesdokument og andre lovpålagte dokumenter. Når dokumentet er klart vil du motta det på e-post, og kan enkelt sende videre til banken slik at du kan sette inn aksjekapital.

Etter at aksjekapitalen er på plass, sender du Starte AS bekreftelse fra banken. Starte AS fullfører deretter registreringen og du og andre eventuelle aksjonærer vil kunne signere i Altinn. 

NB! Selv om det er gratis å registrere selskap gjennom Starte AS, har Brønnøysundregistrene en registreringsavgift alle må betale. Du vil motta faktura fra Brønnøysundregistrene når registreringen er ferdig

Start et aksjeselskap

94,5 % av kundene våre sier at de ville anbefalt å starte AS gjennom Starte-AS.no

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev