Marte Vasbotten

Da Brian Jeffery West ble permittert trengte han noe å fylle dagene med. Løsningen ble å endelig satse og gjøre fulltidsjobb ut av hobbyen sin i selskapet WestWerk AS.

Som du kanskje aner på navnet, så er ikke Brian opprinnelig fra Norge. Han er fra Canada, men har bodd i Norge i 25 år etter å ha flyttet hit for den store kjærligheten. 

Når jeg ringer han kan det nesten ikke merkes på aksenten hans at han er kanadisk. Det er en entusiastisk mann i den andre enden av telefonen som er godt fornøyd med å ha  kommet i gang med den nye bedriften sin. 

Brian er i utgangspunktet grafisk designer, og har jobbet som det i 30 år. Men da koronaviruset kom og Brian ble permittert, måtte han tenke i andre baner. Hobbyen med gammelt treverk og restaurering ble løsningen.

— Koronaen har gitt meg et spark i ræva om jeg kan si det, som jeg gjerne skulle ha fått for mange år siden. Jeg trengte noe å fylle dagene med, og da ble det å gå for drømmen med å restaurere gamle ting, noe som har vært hobbyen min i lang tid, forteller Brian. 

Firmaet hans WestWerk AS kom på plass i oktober, etter han registrerte aksjeselskap med Starte-AS

Vil bidra til å endre tankegangen om bruk og kast

Brian driver selskapet WestWerk AS som holder til på Fossum i Bærum, hvor han restaurerer gamle dører og vinduer. I tillegg til driftsselskapet sitt, startet han holdingselskapet West Invest Holdings AS. 

— Jeg restaurerer blant annet gamle dører og vinduer. Det handler om å gi gamle ting et nytt liv. Jeg har en interesse for gammelt håndverk, byggteknikk og historie. I tillegg vil jeg bidra til tankegangen om at hvis ting lar seg reparere, så er det bedre å gjøre det enn at vi får et “bruk og kast-samfunn”, forteller han

Brian sitt verksted kom på plass i løpet av oktober, og allerede da hadde han prosjekter på bordet og flere på venteliste. 

— Akkurat nå jobber jeg med en dobbelfløyet dør med glass som tidligere har vært ytterdører til en leilighet. Nå skal det brukes som dør mellom stue og soverom, og jeg må derfor fjerne låsekasse, slipe og legge nytt glass. Døren er 110 år gammel, og jeg har klart å redde noe av det originale glasset som er veldig gøy, sier Brian med stor entusiasme. 

Som meditasjon å kunne jobbe med noe fysisk

Brian som har jobbet foran en PC i hele sitt yrkesaktive liv, synes det er deilig å ha fått en endring i arbeidsdagen. 

— Etter 30 år foran en PC, er det nærmest meditasjon å ta en kopp kaffe, rusle bort til verkstedet som er 30 meter unna hjemme og kunne jobbe med noe fysisk. Gjøre noe som betyr noe, forteller han.

At det var en pandemi og permittering som skulle til for å følge drømmen, var for Brian hell i uhell. 

 — Det er litt skummelt og gøy på samme tid. Nå som barna har flyttet ut for å studere er det pappa sin tur til å satse, humrer han.

Aksjeselskap gir en trygghet 

For Brian var det ikke noe tvil om hva slags selskap han skulle starte. Valget falt på aksjeselskap for det passet best for hans type virksomhet og har en stor trygghet. 

— Jeg har hatt et enkeltpersonforetak før, og da er ikke skille mellom bedrift og privatperson så stort. Siden jeg skulle restaurere og trengte materialer og utstyr så ville jeg ikke blande det inn i egen økonomi. Det er ryddigere for meg at det tilhører et eget selskap, forteller Brian. 

Starte-AS dukket opp øverst på Google da han skulle søke på nettopp hvordan starte aksjeselskap. På Starte-AS ble artiklene om å drive aksjeselskap nyttig forkunnskap før han registrerte seg. 

— Jeg klikket meg inn på nettsiden, og synes den var fin. Det er sånt jeg legger merke til. Også fikk jeg svar på alt jeg lurte på og lærte mer om det å ha aksjeselskap. Registreringen var kjapp og enkel, som var et stort pluss for meg. Så enkelt var det faktisk, avslutter Brian på en måte som gjør at han oppfattes positivt overrasket. 

94,5 % av kundene våre sier at de ville anbefalt å starte AS gjennom Starte-AS.no

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Nyhet! Kjøp et hylleselskap og få et ferdig AS på 24 timer!